احمد مشکورنیا در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از همان ابتدای شروع ویروس که ستاد کنترل و مبارزه با کرونا تشکیل شد، کارگروه نظارت بر اصناف را تشکیل و آموزشهای لازم را ضمن بازرسی از آنها ارائه دادیم.
وی افزود: در مرحله اول محدودیت فروردینماه فقط صنف قصابی، مرغ فروشی، سوپرمارکت، نانوایی، و میوه و ترهبار مجاز به فعالیت باشند.
رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز تصریح کرد: در جلسات مختلف مسائل بازارچههای شهرداری اهواز را بارها گوشزد کردیم که با وجود تعطیل شدن اصناف ولی در محدوده شرق اهواز بازارچه کوی طاهر، فاز ۴ کوروش، منبع آب، حصیرآباد و آسیه آباد را داریم که محلی برای تجمع و تراکم جمعیت بودند.
مشکورنیا ادامه داد: بعد از تعطیل شدن اصناف تراکم حضور مردم در بازارچههای شهرداری بیشتر از قبل شد و متأسفانه برخی از اصناف برای کار به این بازارچهها روی آوردند چون تصور میکردند با آنها کاری ندارند.
وی بیان کرد: شاید اصناف تعطیل شدند ولی فعالیت دستفروشها کماکان برقرار بود و اتفاقاً سرشان خیلی شلوغ از قبل شده و مردم به این بازارچهها بیشتر مراجعه کردند.
رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز اضافه کرد: وضعیت بازارچه صدف آخر اسفالت واقعاً وحشتناک است و در کارگروه بارها نسبت به این موضوع تذکرات لازم را به شهرداری اهواز ابلاغ کردیم ولی در عمل هیچ کار و اقدام مشهودی از سوی شهرداری انجام نشد.
مشکورنیا با اشاره به بازدیدهای میدانی متعدد از بازارچه صدف کوی آخر آسفالت، ادامه داد: این بازارچه یک داغ روی دل است که موضوع آن را در شورای سلامت مطرح کردیم و با شهرداری اهواز هم وارد مذاکره شده و راهکار ارائه دادیم ولی هیچ وقت اقدامی برای آن صورت نگرفت.
وی اظهار کرد: تنها اقدام شهرداری اهواز برای بازارچه صدف نصب نیوجرسی بود که ضمن ایجاد مزاحمت برای ساکنان مانع تردد افراد به بازارچه هم نشد.
رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز با اشاره به شلوغی چندین برابری بازارچههای شهرداری بعد از تعطیلی اصناف، گفت: بر خلاف نظر برخی افراد اتفاقاً از عملکرد اصناف راضی هستیم چون اتاق اصناف جلسهای با حضور اتحادیهها برگزار و دستورالعمل رعایت پروتکلهای بهداشتی را دریافت کردند.
مشکورنیا انتقاد کرد: اصناف همراهی و همکاری خوبی در تعطیلی و یا رعایت پروتکلهای بهداشتی داشتند ولی شهرداری اهواز هیچ اقدامی به غیر از ضدعفونی شهر انجام نداد و به هیچ عنوان به وظایف خود عمل نکرد.
وی عنوان کرد: از اختصاص تعداد خودروهای آتشنشانی برای ضدعفونی در سطح شهر اهواز تشکر میکنیم ولی اقدام اصلی برای کنترل و مهار ویروس در اماکن عمومی تعطیلی این بازارچهها و دیگر مراکز پرتردد است.
رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز بیان کرد: مراکز مشاوره ازدواج بهداشت شرق اهواز را تعطیل کردیم تا سلامتی مردم به خطر نیفتد ولی شهرداری در زمینه تعطیلی بازارچههای محلی پرتردد کوتاهیهای بسیاری داشت.
مشکورنیا گفت: بازارچه کوی طاهر سه راه تپه عملاً در طرح جامع شهری آن منطقه لحاظ نشده است و طی یک سال و نیم اخیر جلسات بسیاری با شهرداری و آبفای اهواز برای رفع معضلات این بازارچه برگزار کردیم.
وی با اشاره به اینکه شهرداری اهواز برای ساماندهی این بازارچه و آبفا نیز برای تأمین آب به منظور شستوشوی دست و رعایت بهداشت در بازارچه وظایفی بر عهده دارند، افزود: فعالیت بازارچه در وضعیت فعلی خود یک کلونی ویروس است که باید مشکلات آن هرچه سریعتر حل شوند.
رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز یادآور شد: قدمت پیگیری رفع معضلات بهداشتی این بازارچه بیش از پنج سال است و همیشه شهرداری اهواز و موفق به بهانه جزو طرح جامع شهری نبودن از ساماندهی و رفع معضلات آن امتناع میزنند.
مشکورنیا با اشاره به اینکه منطقه مسکونی پشت بازارچه کوی طاهر واقع شده است، بیان کرد: وضعیت این بازارچه خیلی خطرناک است و محل تردد مسافران و به نوعی پاگرد ورودی و خروجی استان خوزستان محسوب میشود که افراد بسیاری برای خرید و فروش در آن حضور پیدا میکنند.
وی عنوان کرد: امیدوار بودیم که حداقل به بهانه ویروس کرونا اقدامات نیمهتمام قبلی را در این بازارچه تکمیل کنند ولی باز هم هیچ اقدامی از سوی آبفا و شهرداری اهواز صورت نگرفت.
رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز در پایان گفت: با هماهنگی فرماندار اهواز و اداره اماکن نیروی انتظامی این بازارچه را فروردینماه تعطیل کردیم ولی کسبه دو هفته بعد آن را فک پلمب کردند؛ به خاطر رعایت مسائل بهداشتی و خرید فرصت برای انجام اقدامات شهرداری آن را پلمب کردیم ولی باز با همان شرایط قبلی در حال فعالیت است.
نظر شما